Gert Nieboer van Bourguignon Lease Groningen staat uitdaging te wachten

Gert Nieboer zit als groot autoliefhebber helemaal op zijn plek bij Bourguignon Lease in Groningen. Per 1 mei is hij aangesteld als senior accountmanager voor de regio Groningen. ‘Het is aan mij om zoveel mogelijk mensen en bedrijven kennis te laten maken met onze lease-afdeling. Een leuke uitdaging en daar hou ik wel van!’ 

 Wat kun je over Bourguignon Lease vertellen?

‘Het bedrijf is van origine Fries en is de mobiliteitsaanbieder van Noord-Nederland voor particulieren en bedrijven. Zo’n tien jaar geleden is de lease-afdeling in Leeuwarden in een stroomversnelling geraakt en gaat het in Friesland erg goed met het auto leasen. Zo goed zelfs, dat het gebied is uitgebreid naar Groningen. En daar kom ik om de hoek kijken.’

Vertel, wat doe jij dan precies?

‘Als senior accountmanager is het mijn taak om zoveel mogelijk bedrijven kennis te laten maken met Bourguignon Lease. Aangezien we compleet nieuw zijn in Groningen, is dat zeker een leuke uitdaging en dat vind ik ook het leuke eraan.’

Hoe leg je belangrijke contacten?

‘Hele dagen op kantoor zitten is niets voor mij. Het mooie van mijn functie is dan ook dat ik veel op pad ben. Meestal stap ik dan ook zonder afspraak bij bedrijven binnen om ze (kort) kennis te laten maken met het bedrijf. De koude acquisitie, zullen we maar zeggen.’

En hoe gaat dat?

‘Dat verschilt natuurlijk per bedrijf. De ene keer heb je een ontzettend leuk gesprek en de andere keer gaat het wat moeizamer. In alle gevallen laat ik onze flyer en mijn kaartje achter. Het leuke is dat je direct contact hebt met het bedrijf. Dan hebben ze ook een beeld bij mij; dat is toch anders als je een mail stuurt of als je belt. Het past ook bij onze bedrijfscultuur.’

Kun je dat uitleggen?

‘Bourguignon is een familiebedrijf; het betekent dat we persoonlijk contact erg belangrijk vinden. En dat begint al bij de deur, dus bij de eerste kennismaking. Het maakt dat de klanten zich welkom bij ons voelen. En dat is bij hele grote autobedrijven soms wel anders.’

En… ben je zelf ook een autoliefhebber?

‘Zeker! Van kleins af aan al. Ik denk ook wel dat het belangrijk is dat ik dat ben. Zeker in de leasing en helemaal bij Bourguignon, omdat we merkonafhankelijk zijn. Dan is het wel goed om van ieder automerk iets te weten. En dat weet ik ook. Als ik onderweg ben kan ik eigenlijk van alle auto’s wel zeggen welk merk auto en model het is en weet ik ook ongeveer wat de prijs is. Dus met mijn algemene kennis van auto’s zit het wel goed!’

Er zijn veel ontwikkelingen gaande in de automarkt: hoe sta jij daarin?

‘Dat is soms best lastig. De markt is momenteel erg onzeker. Waterstof, elektrisch, de diesel die eruit gaat. Er is een wildgroei aan alternatieven voor fossiele brandstoffen. Ik zeg dan vooral: ga leasen! Dan leg je het risico van de restwaarde bij de leasemaatschappij neer. Dieselauto’s van vijf jaar geleden zijn bijvoorbeeld flink onderuit gegaan in de prijs. Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende periode gaat gebeuren. Als je gaat leasen heb je dat probleem niet. Dan heb je een vast bedrag per maand, weet je precies wat je kwijt bent, heb je geen investering vooraf nodig en je loopt geen risico.’

 Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

‘Het zou wel heel erg gaaf zijn om de leaseafdeling in Leeuwarden te overtreffen! Maar ik kijk niet al te ver vooruit. Het is voor nu belangrijk om hier waardevolle contacten te leggen en onze naam te vestigen. Kortom: genoeg werk aan de winkel!’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: