https://www.localzmagazine.nl/slot-bonus/
van der valk, magchelina

Magchelina van der Valk-Möller: ‘Mijn antennes voor nieuwe ideeën staan altijd aan’

Ruim negen jaar vormt ze nu samen met haar man de directie van het Van der Valk hotel in Assen. In die jaren heeft het hotel een fikse verandering ondergaan, niet in de laatste plaats door ideeën en concepten van Magchelina van der Valk-Möller. Dat is naar eigen zeggen de aard van het beestje. En haar ambitie gaat verder dan Assen. Zo zijn er nieuwe, grote plannen op komst.

Na haar studie Hospitality & Evenementmanagement was het haar grote wens om een eigen evenementenbureau te beginnen. Nu vormt Magchelina van der Valk-Möller samen met haar man Rob van der Valk de directie van het Van der Valk hotel in Assen. ‘Ja, dat is niet helemaal gegaan zoals gepland’, vertelt ze. ‘Ik was ambitieus en eigenwijs, maar studeerde midden in de crisis af. Tijdens stages en vakantiewerk organiseerde ik al veel events. We maakten de meest fantastische voorstellen en uiteindelijk bleef er een feestje over met bier en bitterballen. Dat vond ik zonde van mijn creativiteit en enthousiasme. Kortom, het was er niet de tijd voor.’

Toegehapt

Daardoor startte ze haar carrière als eventmanager bij Rotterdam Racing, een evenementenbureau dat Formule 1-events in Rotterdam en Moskou organiseerde. Via haar man, die destijds nog haar vriend was, kwam ze in de horeca terecht. ‘Hij is een Van der Valk en werkte bij zijn ouders in het bedrijf. Dat betekende dat hij vooral in de avonden en het weekend werkte, terwijl ik overdag aan het werk was.’ Lachend: ‘Als we elkaar wilden zien, hielp ik mee in het restaurant. Toen hij vroeg of ik iets zag in werken in de horeca, leek me dat direct heel leuk. Ik was toch al veel bezig met organiseren, communicatie, marketing en hospitality.’

Zodoende kwam ze bij Van der Valk in Rotterdam te werken, dat ze samen met haar man na anderhalf jaar verruilde voor hun huidige onderkomen in de Drentse hoofdstad. ‘In Rotterdam was er alleen een restaurant. We mochten er geen hotel van maken. Toen mijn schoonfamilie polste of we deze vestiging wilden runnen, hebben we toegehapt.’

Verslaafd aan projecten

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een fikse metamorfose ondergaan. Ze begonnen met het laten bouwen van extra kamers, om vervolgens ook het ontbijtbuffet uit te breiden. ‘En dan merk je dat in een oud bedrijf – het bestaat al 28 jaar – van het een het andere komt’, geeft Van der Valk-Möller aan. De andere 137 kamers werden aangepakt, gevolgd door de entree, het terras, de zalen en ten slotte het restaurant. De veranderingen waren noodzakelijk, maar het steeds vernieuwen is ook de businessvrouw ten voeten uit. ‘Alles moest qua entourage en uitstraling natuurlijk wel op elkaar aansluiten. Soms was het lastig, want we bleven ondertussen de tent runnen. Het was in ieder geval nooit saai. Bovendien ben ik niet zo goed in iedere keer hetzelfde doen. Ik heb bij uitstek verschillende projecten nodig. Of het nou een renovatie, het ontwikkelen van een nieuw concept of het organiseren van een event is. Dat maakt allemaal niet zoveel uit. Langzamerhand ben ik wel een beetje verslaafd geraakt aan het draaien van verschillende projecten.’

Veel verschillende dingen dus, maar wel allemaal binnen een bepaalde focus: datgene wat ze aan de A28 bij Assen aan het doen zijn. ‘Dat zorgt voor een kader’, geeft ze aan. ‘In dat kader ben ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, ideeën, concepten, arrangementen, noem maar op. Dat is de aard van het beestje. Als ik ergens ben, til ik altijd alles op. Mijn man wordt er gek van. “Oh, leuk vaasje, waar is het van?” Ook maak ik altijd foto’s van dingen die ik bijzonder vind of waar ik iets mee denk te kunnen. Als inspiratie. Mijn antennes voor leuke, nieuwe ideeën staan altijd aan. Ik kan overal geprikkeld worden en geïnspireerd raken.’

Een deurtje verder

Hoe ze tussen al die prikkels toch haar focus houdt? ‘Door een stip op de horizon te hebben waar ik naartoe werk.’ Ze is heel duidelijk over wat die stip voor haar precies is. ‘Het beste hotel van Drenthe zijn. De afgelopen twee jaar hebben we een award voor “Beste Hotel van Drenthe” gewonnen, dus we zijn goed op weg. Maar ergens blijven is moeilijker dan er komen, zeker met alle vernieuwingen die we hebben doorgevoerd. Dus we kunnen niet gaan rusten.’

Naast de stip van het bedrijf, heeft Van der Valk-Möller ook een persoonlijke stip op de horizon. En die is misschien wel dichterbij dan men denkt. ‘We weten dat we hier niet altijd blijven’, vertelt ze. ‘We zijn nu de derde directie hier en hebben binnen de familie aangegeven dat we een deurtje verder willen.’ Achter die deur zit een lang gekoesterde wens van het duo. ‘Ons eigen hotel ontwikkelen, echt van begin af aan.’ Ze verklapt dat er al concrete plannen zijn. ‘Het ziet er naar uit dat we onze droom in 2020 waar gaan maken in Delft. Terug naar de Randstad en daar de eerste paal slaan van ons eigen hotel.’

Boetiekhotelletjes

Is haar carrière daarna af? ‘Nou, ik durf dan wel een vlaggetje te plaatsen op mijn levenslijn. Maar heel eerlijk? Het lijkt me nog heel erg leuk om, als het hotel er staat en draait, heel speciale boetiekhotteletjes te openen. Op bijzondere plekjes zoals midden in een stad of in een oud opgeknapt pand. Heel kleinschalig, zodat er iedere ochtend een andere kersenbloem op het nachtkastje kan liggen.’ Lachend: ‘Het is een illusie dat ik hier in Assen op elke kamer een handgeschreven kaartje op bed leg en de dagen erna elke dag een ander bloemetje. Van dat soort details houd ik enorm en dat zou ik ergens in mijn carrière wel invulling willen geven. Het is geen must of doel. Het ultieme doel is ons eigen hotel bouwen en openen. Dat moet de legacy zijn die we nalaten.’

Tags (categorieën en branches)ambitieshotelvan der valk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
https://conversietopper.nl/slot-deposit-dana/