https://www.localzmagazine.nl/slot-bonus/

AkzoNobel verkoopt chemietak met grote vestiging in Delfzijl

GRONINGEN – AkzoNobel heeft aangekondigd dat het haar chemietak gaat verkopen. Onder deze divisie vallen ook de activiteiten van AkzoNobel op het Chemiepark Delfzijl. Daar heeft AkzoNobel de afgelopen jaren het voortouw genomen wat betreft de verduurzaming van de chemie. Het is niet bekend wat de verkoop zal betekenen voor noord-Groningen en of deze vestiging dan even toonaangevend zal blijven met betrekking tot de vergroening van de chemie.

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat AkzoNobel haar speciaalchemietak gaat verkopen aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle en het Singaporese investeringsfonds GIC. Met de overname van de chemietak is een bedrag gemoeid van 10 miljard euro inclusief schulden van het onderdeel.

AkzoNobel is niet van plan om de opbrengst van de verkoop meteen te investeren in de resterende verf-divisie maar sluist (een deel van-) de opbrengsten van de verkoop door naar de aandeelhouders.

Dat AkzoNobel zijn speciaalchemietak af wilde splitsen werd vorig jaar al bekend. Het bedrijf zocht naar mogelijkheden om de aandeelhouders tegemoet te komen. Velen van hen hadden vorig jaar het hele bedrijf al willen verkopen aan PPG maar die verkoop ging toen niet door.

Vermoedelijk zal de verkoop eind dit jaar zijn afgerond, en dan is AkzoNobel – ooit een van de grootste multinationals en werkgevers van Nederland – alleen nog maar verfproducent. Volgens waarnemers bestaat de kans dat dit verkleinde bedrijf dan spoedig ook nog een prooi wordt van investeringsmaatschappijen of grotere concurrenten.

Bron: gic.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
https://conversietopper.nl/slot-deposit-dana/