slot server kamboja
https://www.localzmagazine.nl/slot-bonus/

Rieteke en Fleur Talens van Riets Lingerie: ‘Tranen van geluk, dat pakt niemand ons meer af’

Het lukte Rieteke en Fleur Talens wat tot nu toe niemand anders lukte: in oktober van dit jaar sleepten ze voor de derde keer de vermaarde PrimaDonna Award in de wacht, een prijs voor de lingeriezaak met de beste service. ‘Dat we dit als moeder en dochter mogen meemaken; dat pakt niemand ons meer af!’

Nu zijn Rieteke Talens-Schipper en haar dochter Fleur Talens er opvallend nuchter onder, maar toen bekend werd dat Riets Lingerie voor de derde keer de PrimaDonna Award – de prijs voor de beste lingeriezaak – had gewonnen, was dat wel anders. ‘Toen we de prijs voor de tweede keer wonnen, werd ons al verteld dat dat echt uniek is. Dus toen we begin oktober van dit jaar bij de prijsuitreiking in Parijs zaten, zagen we ook totaal niet aankomen dat we de Award opnieuw mee naar huis mochten nemen’, vertelt Rieteke.

De twee dames kleppen en kwebbelen er lustig op los. ‘Ja ik ben wel een spraakwaterval hoor’, lacht Rieteke. Lachend aangevuld door haar dochter: ‘Gooi er een kwartje in en ze houdt niet meer op.’

Zo ook deze zonnige woensdagochtend in oktober. Zeker wanneer het om de felbegeerde PrimaDonna Award gaat, lijkt het enthousiasme van de dames niet meer te temmen. ‘We hadden het totáál niet zien aankomen!’, vervolgt Rieteke haar verhaal. ‘Het staat zelfs op film, echt! Wacht, ik zal je het even laten zien!’ Waarna een telefoon uit de tas wordt opgediept en een WhatsApp-filmpje over de bekendmaking van de winnaar wordt getoond. Aan tafel zien we Rieteke en Fleur rustig kletsen, er duidelijk van overtuigd dat de prijs dit keer aan hun neus voorbij gaat. Als niet veel later de naam van de winnaar valt, vliegen moeder en dochter elkaar huilen, gillend en lachend in de armen. ‘De ontlading was enorm!’.

Zichtbaar geëmotioneerd vertelt Rieteke vervolgens over de dag na de prijsuitreiking. ‘Er stond eigenlijk een stadswandeling op het programma, maar in plaats daarvan besloten Fleur en ik een eind te gaan wandelen langs de Seine. Dat was zo bijzonder: om de paar honderd meter pakten we elkaar vast, af en toe lieten we onze tranen de vrije loop. We hadden allebei hetzelfde gevoel: dat we dit als moeder en dochter mogen meemaken, dat is een cadeautje. Zo bijzonder.’

Dat het zo zou kunnen lopen, had ze nooit kunnen voorzien. Rieteke begon haar bedrijf in 2009, middenin de crisis dus. ‘Ik heb daarvoor vijftien jaar bij een bank gewerkt, maar toen ik kinderen kreeg, wilde ik er helemaal voor de kinderen zijn. Maar ja, toen ze naar de middelbare school gingen, begon het toch wel weer te kriebelen en wilde ik wel weer aan de slag. Terug naar de bank was geen optie en toen ik gevraagd werd in een lingeriezaak in de Zwanestraat te komen werken, dacht ik: waarom ook niet?’, vertelt ze. Lachend: ‘ik kwam er niet alleen meteen achter dat ik jarenlang de verkeerde bh’s heb gedragen, maar ontdekte ook dat dit is waar mijn hart ligt.’

En zo opende ze niet veel later in een monumentaal hoekpand in de Oude Boteringestraat in Groningen haar eigen winkel: Riets Lingerie. Een klein maar gezellig winkeltje, waar de rekken volhangen met lingeriemerken als Prima Donna, Marie Jo, Andres Sarda, Aubade en Mey.
. Merken uit het hoogste segment dus. En dan niet in standaardkleuren hoor, vult de onderneemster aan. ‘De meeste lingeriezaken spelen wat dat betreft op safe. Wij niet hoor: elk seizoen hebben we weer de nieuwste en hipste kleuren, op het moment veel groen dus, en ook blauw.’

Deed Rieteke het in de beginjaren nog alleen, sinds 2012 runt ze de zaak samen met dochter Fleur. Fleur: ‘Eerlijk gezegd is er bij mij wel even twijfel geweest. Sowieso wilde ik eerst mijn studie – ik heb Rechten gestudeerd – afmaken, maar ik heb me ook weleens afgevraagd of dit wel wat voor mij zou zijn.’ Lachend: ‘Ik dacht toch: dan sta ik daar met die blote vrouwen?!’

De twijfel was al gauw helemaal verdwenen. ‘Ik zeg weleens: we verkopen geen lingerie, we verkopen advies. Of beter gezegd: een goed gevoel. Want dat is toch wel zo bijzonder om te merken, dat je vrouwen een goed gevoel kunt geven. En dan bedoel ik niet eens zozeer een sexy gevoel, maar ik zie elke dag opnieuw dat vrouwen zich door mooie en goed zittende lingerie veel mooier en aantrekkelijker voelen. Daarnaast: het zit ook fijner. En kleding zit beter.’

‘Voor dit vak moet je van mensen houden’, vult Rieteke haar aan. ‘Je moet mensen kunnen lezen, mensenkennis hebben. Vergeet niet: de meeste vrouwen vinden het niet fijn om in een pashokje uit de kleren te gaan. Daar moet je wel mee om kunnen gaan; je moet zorgen dat er een fijne, vertrouwelijke sfeer ontstaat.’ En dat is misschien wel het geheim van moeder en dochter. ‘Wij zijn mensenmensen’, omschrijft Rieteke. Fleur: ‘Als vrouwen met een goed gevoel de winkel verlaten, kan onze dag niet meer stuk.’ Weer aangevuld door haar moeder. ‘Dit is ook gewoon hoe we zijn. Dit kun je niet spelen. Wij zijn echt. Dat voelen mensen.’

In de acht jaar dat de naam Riets Lingerie nu op de winkelgevel prijkt, heeft de lingeriezaak niet alleen tot drie keer toe de PrimaDonna Award in de wacht gesleept; het klantenbestand bestaat inmiddels ook uit zo’n 15 duizend vrouwen. ‘Dat is toch fantastisch?!’, aldus Rieteke, ‘dat zoveel vrouwen keer op keer het vertrouwen in ons hebben?’. Om lachend toe te voegen dat ze het eigenlijk ook wel snapt. ‘Wij kunnen vrouwen helpen om net iets lekkerder in hun vel te zitten. Dat is onbetaalbaar.’

Tags (categorieën en branches)primadonna awardriets lingerie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
https://conversietopper.nl/slot-deposit-dana/