https://www.localzmagazine.nl/slot-bonus/

Supercars met ronkende motoren trekken duizenden bezoekers

Noordelijke petrolheads en autoliefhebbers zagen medio oktober hun stoutste jongensdroom werkelijkheid worden tijdens de allereerste Supercar Meeting Groningen, bij Kaap Hoorn. De naam van het event doet het al wat vermoeden: de oevers van het Hoornsemeer stonden die zondag vol met een indrukwekkende verzameling van de allermooiste en -snelste auto’s.

Liefhebbers van mooie auto’s genoeg in Groningen, wisten de vier organisatoren – Martin van Dijken van Sportwagenpolis, Arjen Bergman van Mobility Service Nederland, Paul Heikens van New Publishers en Robert Adams van Kaap Hoorn. Maar waar in de buurt, op welk event, konden die petrolheads terecht om zich te vergapen aan al dat moois dat er op de Nederlandse wegen rondrijdt?

‘Vrijwel nergens!’, aldus Martin van Dijken, die daarop met het plan kwam dan zelf maar een event te organiseren: Supercar Meeting Groningen.

Het idee van de vier was even simpel als, zo is nu wel duidelijk, succesvol: Supercar Meeting Groningen moest vooral een feestje worden voor de échte autoliefhebber. Een feestje met vooral exoten dus, en géén tuning-event met gepimpte wagens, knallende beats uit de boxen en schaars geklede dames. Het idee sloeg aan. ‘We hadden in het begin geen idee wat we konden verwachten en hadden toen nog de stille hoop dat er zich zo’n honderd eigenaren van supercars zouden aanmelden’, vertelt Van Dijken. Die verwachting kon al gauw worden bijgesteld: uiteindelijk waren er deze maar meer dan 170 supersnelle bolides te bewonderen.

En zo was de parkeerplaats bij Kaap Hoorn die zondag het toneel van ronkende V8’s, futuristische vleugeldeuren en adembenemende klassiekers.  We spotten een heleboel Porsches, maar ook Lamborghini’s in alle soorten en maten: zo stond er een Huracán Performante te shinen in de zon, maar zagen we even verderop ook een Aventador. En dan hebben we het nog niet eens over de Ferrari’s, Maserati’s en BMW M’s die in groten getalen aanwezig waren.

Flink smullen voor de autominnende bezoekers dus. Tussen al die supercars lopen we onder andere Erik Dekker van Bohr Instrument Services tegen het lijf. Hij is vandaag aanwezig met zijn Porsche GT3 RS. ‘Mijn droomauto? Op dit moment is dat de nieuwe GT2 RS met maar liefst 700 pk!’, zegt hij. ‘Een absolute killer!’ Ook Paul Schreuders van XPAR Vision loopt rond judi slot terbaru, al moet hij eerlijk toegeven dat hij geen enorme autoliefhebber is. Zijn zoon Naut, met wie hij hier is, des te meer. Naut heeft mazzel: zijn droomauto, de Aventador, staat even verderop mooi te wezen.

Terwijl de bezoekers zich vergapen aan al het moois dat er te zien is, is medeorganisator Arjen Bergman van MSN druk met het in goede banen leiden van het event. Hij ziet nog net tijd om te vertellen over wat hem de mooiste auto die er bestaat, de Aston Martin DB4 GT. Pech voor hem, want laat deze Aston Martin er nou net niet zijn vandaag. Het goede nieuws: de DB6, zijn tweede keus, is er wel.

Auto’s kijken maakt hongerig, en supercars bewonderen al helemaal. En dus is het – ondanks dat buiten de mussen zo ongeveer van het dak vallen – een drukte van belang in de speciale VIP-ruimte (mét terras!). Hier zien we onder andere Jelle Bos, eigenaar van meerdere recreatiebedrijven in Lauwersoog, Edwin Marcus van Sportwagenpolis, Peter Sportel van Porsche Centrum Groningen en Bert Derksen van Invest Waarborg Vastgoed.

Ook haarwerkkoningin Layla Koopal, van Koopal Haarwerken, zag blijkbaar in de Supercar Meeting een ideale invulling van deze zondagmiddag. Waarbij ze trouwens aanvankelijk eerst als deelnemer werd aangezien. ‘Toen ik hier in mijn knalrode Boxter S kwam aanrijden ging iedereen aan de kant en werd ik naar de andere Supercars geleid!’, lacht ze.

Hoeveel bezoekers het event heeft getrokken, blijft gissen maar de organisatie vermoedt dat het er minimaal drieduizend waren. Meer dan genoeg voor een Supercar Meeting Groningen 2.0!

Tags (categorieën en branches)kaap hoornSupercar meeting

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
https://conversietopper.nl/slot-deposit-dana/