slot server kamboja
https://www.localzmagazine.nl/slot-bonus/

Harmen Tijssen en Merijn Vos: ‘Verkoop is niet altijd de beste optie’

Nee, noem Tijssen & Vos vooral geen bedrijfsmakelaar. ‘Strategisch vastgoed management’ hebben Harmen Tijssen en Merijn Vos tegenwoordig op hun kaartje staan. ‘Kopen of verkopen? Soms zijn er veel betere en meer lucratieve alternatieven’, aldus de nieuwbakken compagnons.

Eigenlijk valt er wat te vieren deze dag. Slechts een paar uur voordat LocalZ aanschuift voor een gesprek is bij de notaris de akte gepasseerd het ‘eerste kindje’ van het zakelijk partners Harmen Tijssen en Merijn Vos van Tijssen & Vos: BlauwVast. Een mijlpaal, noemt Merijn het. ‘De eerste van vele’, vult Harmen hem met een grijns aan.

Vos en Tijssen zijn nog maar relatief kort compagnons. ‘Slechts’ drie jaar geleden, in 2014, schoof Harmen aan als partner van de Groningse vastgoedonderneming, dat vanaf dat moment – zei het tijdelijk – verder ging onder de naam VosHovingTijssen. ‘Eigenlijk gaat de geschiedenis terug tot in 1874’, doet Merijn er nog een schepje bovenop. ‘Althans, als je kijkt naar de panden, relaties en portefeuilles van het vroegere Lagro Ebens, de verre voorganger van Tijssen & Vos.’

Klein bureau met enorme potentie
Zoals gezegd, we spreken 2014 als Merijn zijn kennis Harmen uitnodigt voor een kop koffie. ‘Op dat moment vormde ik samen met René Hoving het bedrijf VosHoving, en we hadden de ambitie enorm te groeien. Niet onderaan, maar vooral op het gebied van kennis en relaties. We waren een klein bureau, maar wel met een enorme potentie.’

Harmen vult aan: ‘Merijn belde me of ik een keer een kop koffie met hem wilde drinken. Dat wilde ik, maar ik had eerst nog een wandeling naar Rome gepland’, lacht hij. Die wandeling kwam er (‘echt, eens, maar nooit weer’) het kopje koffie uiteindelijk ook en de rest laat zich raden: Harmen trad toe tot het bedrijf. Tot eind vorig jaar stonden er drie kapiteins aan het roer, maar omdat de tak ‘taxatie’ niet helemaal in het nieuwe bedrijfsprofiel paste, zwaaide René Hoving eind vorig jaar af om zelfstandig verder te gaan met Hoving Taxaties.

Noem Tijssen & Vos inmiddels niet meer louter een bedrijfsmakelaar. Merijn en Harmen schudden hun hoofd: ‘strategisch vastgoed management, dat is waar we ons mee bezig houden’, aldus Merijn. Strategisch vastgoed management dus? ‘Kort gezegd komt het erop neer dat we in onze manier van werken de focus hebben verlegd van pandgericht naar klantgericht’, aldus Merijn in een notendop. Aangevuld door zijn compagnon: ‘Een traditionele bedrijfsmakelaar is gefocust op aan- en verkoop. Wij streven juist naar een maximaal rendement van vastgoed en onderzoeken dus wat de beste optie is voor onze klant: kopen, huren, verkopen of juist eerst verbouwen en dan verkopen. Een meerjarenplan is soms vele malen lucratiever dan directe koop of verkoop.’

Maximale uit vastgoed
Merijn geeft als voorbeeld het pand van het Stripmuseum aan de Westerhaven. ‘Omdat het Stripmuseum op termijn naar het in aanbouw zijnde Forum op de Grote Markt verhuist, kregen we van de pandeigenaar de opdracht het pand te verkopen. Zoals ik al zei: we denken klantgericht en in plaats van het pand gewoon maar in de verkoop te zetten, hebben de verkoper op een nog aantrekkelijker optie gepresenteerd: een herontwikkeling en daarmee een upgrade van het pand.’ Het plan werd door de pandeigenaar goedgekeurd, waardoor het pand in de nabije toekomst intern een fikse metamorfose ondergaat. Harmen: ‘Het maakt dat dit gebouw straks voor meerdere doeleinden geschikt is en dus veel beter in de markt kan worden gezet. De eigenaar kan op deze manier het maximale uit zijn vastgoed halen.’

In zaken als deze vullen Harmen en Merijn elkaar perfect aan. Merijn heeft jarenlange ervaring als bedrijfsmakelaar en kent zodoende de stad op zijn duimpje. ‘Ik durf wel te stellen dat ik de meeste panden in de stad weleens van binnen heb gezien. Daarbij komt: omdat ik al bijna twintig jaar in Groningen als makelaar werk, ken ik een heleboel mensen en weet ik hoe de hazen lopen.’ Harmen daarentegen heeft een enorm netwerk in den lande, en werkte onder andere in Maastricht, Amsterdam en Den Haag. Hij heeft eveneens een brede ervaring: niet alleen als bedrijfsmakelaar, maar ook als projectontwikkelaar en belegger. Ook qua karakter zijn ze als compagnons aan elkaar gewaagd. ‘Merijn is vooral van het snelle handelen, terwijl ik juist wat bedachtzamer ben’, aldus Harmen.

‘We hoeven niet veel, maar kunnen een heleboel’
Terug naar de feestelijke ochtend, waarin vastgoedbeheerder BlauwVast officieel het levenslicht zag. BlauwVast is een samenwerkingsverband tussen Tijssen & Vos en PandGarant en kan de klant volledig ontlasten als het gaat om het volledige pakket aan vastgoedbeheer. ‘Zowel op technisch, als administratief en commercieel gebied kunnen we met BlauwVast alle zaken uit handen nemen’, aldus Harmen. Het maakt Tijssen & Vos volgens hem een unieke partij. ‘Vanuit een strategische visie kunnen we bedrijven en organisaties volledig ontzorgen op vastgoedgebied: van herontwikkelingsadvies tot transactiemanagement en van technisch beheer tot commerciële exploitatie. Het maakt dat bedrijven zich kunnen richten op het corebusiness, tegelijkertijd het maximale uit hun vastgoedportefeuille halen en zich ook niet meer hoeven te bekommeren over zaken als onderhoud en verhuur.’

De toekomst? Ambities heeft het stad-Groningse kantoor genoeg, zeggen ze, maar niet ten koste van alles. ‘We hoeven niet veel, maar we kunnen en willen wel een heleboel’, vat Harmen het samen. ‘Hoewel we allebei ondernemer in hart en nieren zijn, werken we vooral vanuit onze passie voor het vak.’ Merijn: ‘Natuurlijk speelt geld een rol, maar het is absoluut niet onze voornaamste drijfveer. Ik weet van bedrijfsmakelaars uit de stad dat ze elke dag weer tellen hoeveel panden ze op Funda hebben staan. Wij zijn klantgericht, niet pandgericht.’

Tags (categorieën en branches)makelaarTijssen @ Vosvastgoed

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
https://conversietopper.nl/slot-deposit-dana/